Jordnötskakor Chunky
En variant av det här receptet, inte lika spröda utan lite mer sega och med större jordnötsbitar! Jag gjorde mina ganska små, för jag ville ha många. Man kan ju ta två ;)
Ingredienser:
100 g rumsvarmt laktosfritt bakmargarin (eller motsvarande)
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl jordnötssmör
1 ägg
2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1-2 krm flingsalt
1 dl grovhackade jordnötter
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl jordnötssmör
1 ägg
2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1-2 krm flingsalt
1 dl grovhackade jordnötter
Gör så här:
Rör ihop smör och socker.
Blanda i jordnötssmör och ägg och rör ordentligt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, flingsalt och jordnötter och blanda till en deg.
Rulla små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, jag fick ut 40 små.
Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
Rör ihop smör och socker.
Blanda i jordnötssmör och ägg och rör ordentligt.
Tillsätt mjöl, bakpulver, flingsalt och jordnötter och blanda till en deg.
Rulla små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, jag fick ut 40 små.
Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
