Vörtbröd

Äntligen har jag lyckats baka ett glutenfritt bröd som smakar precis som vanligt! Mums! Receptet kommer härifrån.
 

Ingredienser

25 g laktosfritt smör eller margarin

1 dl vatten

3,5 dl julmust

1 msk socker

25 g jäst

1 dl blötlagda russin

1 tsk salt

1 1/2 tsk pepparkakskryddor (½ tsk malen ingefära, ½ tsk malen kanel, 1/4 tsk mald kardemumma, 1/4 tsk mald kryddnejlika)

1/2 dl mörk sirap

1 msk fiberhusk

7 dl glutenfri mix, gärna grov (jag använde 1 dl Gluten Substitute, 3 dl grov glutenfri mjölmix, 1 dl rårismjöl, 2 dl ljus glutenfri mjölmix)

Gör så här
Smält matfettet och tillsätt vatten och julmust. Värm till 37 grader. Blanda socker och jäst i en bunke tills jästen är upplöst. Häll över vätskan. Rör och tillsätt russin, salt, pepparkakskryddor, sirap och fiberhusk. Låt svälla i 10 min. Blanda ner mjölmixen, lite i taget och häll över i en smord form på 1,5 liter. Låt jäsa i 30 minuter och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Visa fler inlägg