Jordnötskakor
Idag bakade jag för första gången FODMAP-kakor! Receptet hittade jag här på Glutenfria godsaker, en fantastisk blogg med massa gott som jag längtar efter att prova att baka! Det här receptet var superenkelt att göra, gick väldigt snabbt och kakorna blev huuur goda som helst!
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl jordnötssmör
1 ägg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
1/2 dl grovhackade jordnötter
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl jordnötssmör
1 ägg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
1/2 dl grovhackade jordnötter
Gör så här:
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i jordnötssmör och ägg och rör ordentligt.
3. Tillsätt mjölmix, bakpulver, flingsalt och jordnötter och blanda till en deg.
4. Rulla små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Min smet blev såpass kletig att jag använde två skedar)
5. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i jordnötssmör och ägg och rör ordentligt.
3. Tillsätt mjölmix, bakpulver, flingsalt och jordnötter och blanda till en deg.
4. Rulla små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. (Min smet blev såpass kletig att jag använde två skedar)
5. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
