Vallmo- & citronkaka

Jag fick det här FANTASTISKA receptet av en vän, och det är verkligen det bästa glutenfria sockerkaksreceptet jag provat. Mjukt och fluffigt. Här med vallmo och citron! Mums!
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
2-3 msk vallmofrön
Rivet skal och pressad saft från 1 citron
7 msk kokande vatten
 
3 dl florsocker
pressad saft från en citron
 
Ägg och socker vispas kraftigt i 10-15 minuter. Rör i mjöl, bakpulver, vallmofrön och citron. Tillsätt sist det kokande vattnet. 
 
Gräddas i miten av ugnen, 200-225 grader. Prova med sticka när kakan är färdig, ca 10+10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
 
Blanda ihop florsocker och citronsaft till en kristyr och ringla över kakan.
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Mjuk kaka Print Friendly and PDF