Kokosmuffins
Goda, lite nyttigare muffinsar som passar bra som mellanmål! Originalreceptet kommer härifrån.
Ingredienser
2½ dl riven kokos + ca 1-2 dl laktosfri mjölk
2 ägg
½ dl ljus sirap
½ dl rapsolja
2 dl laktosfri grekisk yoghurt (det går bra med annan yoghurt eller mjölk + en extra dl havregryn)
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde en blandning av kokosmjöl, rismjöl och glutenfri mjölmix)
2½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
4 dl glutenfria havregryn
Rivet skal från en citron
1,25 dl riven kokos till topping
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kokos och mjölk i en skål och låt dra. I en bunke, vispa ihop ägg, sirap, yoghurt, olja och vaniljsocker. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, och salt och vispa ihop. Häll av mjölken från den blötlagda kokosen. Blanda ner kokos och havregryn i smeten, tillsammans med 3/4 av citronskalet. Fyll muffinsformat till 3/4. Blanda resten av citronskalet med 1,25 riven kokos och strö över muffinsarna. Grädda i ugn 18-20 minuter.
Hej!
Hittade din blogg och tycker det är jätteroligt med FODMAP-bloggar. Det är ganska svårt att hitta recept som vi med IBS kan äta och samtidigt må bra. Kommer definitivt hänga här en del! Kolla gärna in min för inspo till fler FODMAP-fria recept :) http://anniesfodmap.for.me
Hoppas du mår bra, kram!