Falsk tosca

Falsk tosca är något av det bästa som finns! Det är alltså en kladdkaka med kokostopping. Mums! Receptet kommer härifrån.
 
Ingredienser
Botten
4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk bakpulver
180 g laktosfritt smör
3 dl glutenfri mjölmix
 
Topping
75 g laktosfritt smör
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl laktosfri grädde
2 dl strösocker
200 g riven kokos
 
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa sen ner vaniljsocker, kakao, salt, smält smör mjöl och bakpulver. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugn på 200 grader, enligt receptet ska det ta 15 minuter men för mig tog det över en timme. Kakan kommer jäsa upp, sedan sjunka igen, kolla med sticka för då ska den vara färdig.
 
Medan kakan står i ugnen, smält smör, sirap, grädde och strösocker i en kastrull och koka på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt därefter kokos. När du tagit ut kakan ur ugnen, bre på toppingen. Ställ in i ugnen igen ca 5 minuter eller tills toppingen har fått färg. Ta ut, låt svalna lite och skär sedan till rutor.
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Favoriter, Kakor, Recept;
Taggar: Baka, Efterrätt, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept, Sött Print Friendly and PDF