Raggmunkar

Raggmunkar måste vara något av det bästa i den svenska husmanskosten! Som pannkakor, men nyttigare, mer mättande och om jag får säga det själv, godare!
 
Ofta känns det jobbigt att behöva äta "specialmat". Det är fel smak, fel konsistens... Det bästa med dessa raggmunkar? De smakar precis som vanliga! Jag äter mina med stekt fläsk och lingonsylt (begränsad mängd). Receptet kommer härifrån.
 
Ingredienser, 4 portioner
3 dl glutenfri mjölmix
1½ tsk salt
5 dl laktosfri mjölk
1 ägg
7-8 potatisar
 
laktosfritt smör till stekning
 
Gör så här
Skala potatisarna och riv dem grovt.
 
Blanda mjölmix, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och ägget. Blanda i den rivna potatisen.
 
Stek raggmunkarna i stekpanna med smör på medelvärme. ½-1 dl smet är lagom till varje raggmunk, platta till dem lite. Stek några minuter på varje sida.
 
 
En kommentar publicerat i Mat, Middag, Recept;
Taggar: FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Lunch, Mat, Middag, Potatis, Recept Print Friendly and PDF
#1 - - Anonym:

Hej, jag skulle behöva komma i kontakt med dig, du har min mail nu, bara att återkomma när du har tid.