Strass

En av mina favoritkakor är Delicatos Strass, och det kändes riktigt trist att inte kunna äta dem mer. Så jag bakade egna! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna få mina att smaka likadant, men visst gick det, de blev supergoda! Strass är alltså två strassburgare, varav en med kakao, som spritsats tillsammans och ihopsatta med ett likadant par med mörk choklad. Originalreceptet hittade jag här.
 
Ingredienser, ca 25 st
100 g rumsvarmt laktosfritt smör/margarin
1 dl potatismjöl
½ dl Gluten Substitute (kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
½ dl florsocker
½ dl rismjöl
½ dl glutenfri mjölmix
 
½ msk vaniljsocker
1 msk kakao
 
50 gram laktosfri mörk choklad att ha mellan kakorna
 
Gör så här
Rör ihop alla ingredienser.
Dela degen i två delar, blanda i extra vaniljsocker i den ena och kakao i den andra.
Spritsa ut par av mörk och ljus deg. Är degen för hård att spritsa, värm den några sekunder på låg värme i mikro.
Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.
Låt kakorna svalna.
Smält den mörka chokladen och sätt ihop kakorna två och två.
 
 
En kommentar publicerat i Favoriter, Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF
#1 - - Ingela:

dessa är super goda mammas favorit :)