Kokostoppar
Kokostoppar är härliga kakor som är enkla att göra, och de är dessutom naturligt glutenfria! Det här receptet kommer från Ica.
Ingredienser, ca 20 st
50 g laktosfritt/mjölkfritt smör
2 ägg
2 dl socker
200 g riven kokos
Citron (valfritt)
Mörk laktosfri choklad (valfritt)
Gör så här
Smält smöret och rör samman med ägg, socker och kokos.
Blanda i rivet skal från en citron.
Låt svälla 5-10 minuter.
Klicka ut små topppar på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12 minuter.
Ringla över smält mörk choklad.
Mitt tips för toppiga toppar!
Klipp av hörnet på en fryspåse, klicka i smet och tryck ihop. Vänd försiktigt ut på bakplåtspapperet. Ta-da!
Hej, angående receptet på Bars.Kan man utesluta en del av sockret/sirapen, eller förlorar dom konsistensen då?! Jag tycker att dom är alltför söta, för min smak iallafall. Annars så är det ett bra recept, enkelt å snabbt att göra, mvh Annika