Kokostoppar

Kokostoppar är härliga kakor som är enkla att göra, och de är dessutom naturligt glutenfria! Det här receptet kommer från Ica.
 
Ingredienser, ca 20 st
50 g laktosfritt/mjölkfritt smör
2 ägg
2 dl socker
200 g riven kokos
 
Citron (valfritt)
Mörk laktosfri choklad (valfritt)
 
Gör så här
Smält smöret och rör samman med ägg, socker och kokos.
Blanda i rivet skal från en citron.
Låt svälla 5-10 minuter.
Klicka ut små topppar på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12 minuter.
Ringla över smält mörk choklad.
 
Mitt tips för toppiga toppar!
Klipp av hörnet på en fryspåse, klicka i smet och tryck ihop. Vänd försiktigt ut på bakplåtspapperet. Ta-da!
 
 
 
En kommentar publicerat i Recept Print Friendly and PDF
#1 - - Annika Andersen:

Hej, angående receptet på Bars.Kan man utesluta en del av sockret/sirapen, eller förlorar dom konsistensen då?! Jag tycker att dom är alltför söta, för min smak iallafall. Annars så är det ett bra recept, enkelt å snabbt att göra, mvh Annika

Svar: Ja, det kan ju vara svårare för dem att hålla ihop då, men du kan ju alltid försöka! :) Jag har tyvärr inte hittat något bra alternativ, du kanske kan lyckas bättre! :) Lycka till /Frida
Frida