Fluffiga brownies

Idag har jag provat ett recept jag haft ögonen på länge, nämligen detta. Jag bytte ut bikarbonat mot bakpulver eftersom det var vad jag hade hemma och hällde i lite extra choklad. Jag skar små bitar eftersom vi skulle ha fler kakor till fikat och serverade med grädde. Det blev mums!
 
Ingredienser
175 g laktosfritt margarin eller smör
1,5 dl muscovadosocker
1,5 dl strösocker
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl glutenfri mjölmix
4 ägg
50 gram laktosfri choklad, jag hade hälften mörk och hälften vit
 
Gör så här
Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull på ganska låg värme. Tillsätt kakaon, blanda. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, vaniljsockret och bikarbonaten, blanda.
 
Knäck alla äggen i en separat bunke och blanda snabbt ihop med en gaffel. Tillsätt äggen till resten av blandningen.
 
Hacka chokladen och blanda i smeten.
 
Bred ut smeten i en liten långpanna och grädda i 200 grader ca 20 minuter. 
 
Låt svalna och dela sedan i rutor med en vass kniv. Serveras gärna med grädde.
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Kakor, Recept;
Taggar: Baka, Efterrätt, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF