Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är för mig den perfekta fredagsmaten! Jag äter den med socker och hallonsylt.
 
Ingredienser, 4 portioner
2 ägg
8 dl laktosfri mjölk
1 dl glutenfri mjölmix
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
1 dl valfritt mjöl beroende på vilken smak du vill ha, t.ex bovetemjöl, mandelmjöl, majsmjöl eller ytterligare en dl av någon av ovanstående mjöler
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
200-250 g rimmat fläsk, skinka eller bacon
laktosfritt smör eller margarin till stekning
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp äggen, tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl, fiberhusket och bakpulvret.
Låt vila 10-20 minuter.
Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.
Skär bort ev svål på fläsket och skär det i små tärningar.
Bryn fläsket lätt i en stekpanna.
Lägg fläsket i en långpanna och häll över pannkakssmeten.
Grädda 30-40 minuter.
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat, Middag, Recept;
Taggar: FODMAP, Fläsk, Glutenfritt, Kött, Laktosfritt, Mat, Middag, Recept Print Friendly and PDF