Valnötsbröd

Jag ville prova att baka glutenfritt bröd, och jag tänkte: man måste ju börja någonstans! Så jag använde receptet på förpackningen av Finax grova mjölmix. Jag hällde också i 50 gram hackade valnötter, eftersom jag verkligen saknat valnötsbröd! Glutenfritt blir inte lika brunt när man gräddar det, så det ser väldigt ljust ut fast det är färdiggräddat. De har missat en siffra i receptet, ugnen ska stå på 200 grader. Brödet blev väldigt gott! Det verkar vara ett bra basrecept, så man kan byta ut en del av mjölet mot annat godkänt FODMAP-mjöl, eller ha i någon annan smaksättning, t.ex. rivna morötter.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Nötter, Recept, Valnötter Print Friendly and PDF