Fröknäcke

Jag provade att baka Fröknäcke från boken Lugn mage med god mat, ett must-have för oss som äter enligt FODMAP! Jag plattade ut smeten mellan två bakplåtspapper med hjälp av en stekspade, så slapp jag ha händerna mot den heta smeten (från det kokande vattnet, jag är känslig för värme), och så blev det en slät och fin yta. Enligt boken ska man skära knäcket innan man stoppar in det i ugnen, lite svårt på grund av pumpakärnorna och solrosfröna, men jag ville gärna ha fyrkantiga knäcken. Vill man inte ha någon speciell form kan man bryta det i bitar i efterhand!
 
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön (mina var slut, så jag tog dubbel mängd sesamfrön)
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2½ dl kokande vatten
 
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och kokande vatten. Rör ihop och platta ut smeten tunnt på en plåt med bakplåtspapper och skär rutor. Grädda 50-60 minuter i 150 grader.
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, Frön, Glutenfritt, Knäckebröd, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF
#1 - - Charlotta:

Älskar det där knäckebrödet! 😋 men vet du ifall det går att göra på solrosolja istället för rapsolja? 😊

Svar: Visst är det supergott! Jag har inte provat själv, men jag tror det går lika bra med vilken olja du tycker är godast ^^ Skriv gärna tillbaka och berätta hur det blev om du provar! :)
Frida