Scones
Dagens frukost blev scones! Dessa blev riktigt goda, smakade nästan som vanliga scones men var mycket enklare att göra eftersom jag kunde använda visp istället för att behöva knåda för hand. Fördelen med glutenfritt! :)
Ingredienser, 2 st
2 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
en skvätt salt
1,5 tsk bakpulver (1 om du använder sempers mjölmix)
25 g mjölkfritt margarin, gärna rumstempererat
1 dl laktosfri mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa i smöret i klickar. Häll i mjölken och vispa ihop till en smet/deg. Klicka ut 2 scones på en plåt med bakplåtspapper, enklast är med två skedar. Ta kallt vatten på fingrarna och forma dem som du vill, jag gillar mina stora och platta. Nagga sconesen med en nagg eller gaffel. Grädda i ugn ca 12-15 minuter.

