Mockarutor

Kärleksmums, chokladrutor, snoddas - kärt barn har många namn, men min mormor har alltid kallat dem mockarutor! En klassiker på kakfatet. Receptet kommer från boken Nytt Fikabröd - baka gott utan gluten.
 
Ingredienser
250 g strösocker
2 ägg
100 g mjölkfritt bakmargarin
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g laktosfri mjölk
40 g mandelmjöl
100 g bovetemjöl
100 g majsmjöl
20 g kakao
1 krm salt
10 g fiberhusk
 
Glasyr
50 g mjölkfritt bakmargarin
3 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
130 g florsocker
20 g kakao
kokosflingor
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Klä en ugnsform ca 25x35 cm med bakplåtspapper
Smält smöret
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt med en elvisp, ca 5 minuter
Vispa i övriga ingredienser så det blandas väl
Häll smeten i ugnsformen
Grädda ca 20 minuter
 
Glasyr
Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser, utom kokos
Häll över kakan när den fortfarande är lite varm
Strö över kokosflingor
 
 
0 kommentarer publicerat i Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF