Chokladsnittar
Dessa kakor är enkla att göra och blir supergoda! Ingen kan gissa att de är glutenfria, de smakar precis som vanliga småkakor. Originalreceptet kommer härifrån.
Ingredienser, ca 60 st
200 gram vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt (efter behov) smör eller margarin
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 msk ljus sirap
3 msk kakao
2 tsk bikarbonat
2 dl rismjöl
4,5 dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
1 tsk fiberhusk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Dela degen i 6 delar och forma dem till längder.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, tre längder per plåt.
Platta till längderna och strö på pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skär längderna i sittar. Eftersom längderna är mjuka när de är varma blir de lätt utdragna om man skär dem med kniv, jag använder en degskrapa och "hugger" isär bitarna, det går snabbt och enkelt och blir snygga kanter.

