Lantbröd

Lantbröd från boken Baka nytt - ännu godare bröd utan gluten av Maria Blohm och Jessica Frej.
 
Ingredienser, 1 bröd
400 g kallt vatten
20 g färsk jäst
50 g mörk sirap
40 g hirsflingor
10 g nyponskalsmjöl
150 g rismjöl
50 g majsmjöl
150 g potatismjöl
70 g durramjöl (jag använda durra- och teffmjöl)
50 g rapsolja
1 äggvita
5 g socker
1 ½ tsk salt
10 g fiberhusk
 
Gör så här
Vispa samman alla indredienserna i ca 5 minuter. Låt degen vila ca 2 timmar. Forma till ett bröd och låt jäsa ytterligare 1 timme. Grädda i 225 grader i 1 timme. Låt svalna ca 5 timmar innan du skär i det.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, Recept Print Friendly and PDF