Kryddlimpa

Ett litet brödexperiment.
 
Ingredienser, 1 bröd
450 g kallt vatten
20 g färsk jäst
1 tsk brödkryddor
30 g bovetemjöl
10 g nyponskalsmjöl
40 g durra & teff-mjöl
50 g rismjöl
50 g potatismjöl
130 g majsmjöl
1 tsk salt
80 g mörk sirap
½ msk vinäger
20 g fiberhusk
 
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser. Blanda väl. Häll smeten i en form, 1-1,5 liter. Låt jäsa ca 2 timmar. Grädda 1 200 grader i 1 timme - 1 timme 15 minuter. Låt svalna helt innan du skär i brödet.
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, Recept Print Friendly and PDF