Kanelbullar

Världens godaste, saftigaste kanelbullar! Originalreceptet är på lussekatter från tidningen Baka glutenfritt 2015, men det är ett så himla bra recept att jag gjorde om det till både kanelbullar och blåbärsbullar! Ett perfekt grundrecept helt enkelt. Bullarna blir stora, saftiga och fluffiga. Ingen kan gissa att de är glutenfria!
 
Ingredienser, ca 40 st
½ dl/110 g socker
1 dl/110 g vit sirap
25 g färsk jäst
150 g laktosfritt smör
2 msk/20 g fiberhusk
½ tsk salt
4 dl/340 g laktosfri mjölk
250 g laktosfri kvarg
1 ägg
ca 10 dl/625 g glutenfri mjölmix
 
150 g laktosfritt smör, rumsvarmt
1 dl/220 g socker
2 msk kanel
500 g mandelmassa, riven
 
1 ägg, uppvispat
Pärlsocker
 
Gör så här
Blanda ihop jäst, socker och sirap. Smält smöret och blanda ner tillsammans med fiberhusk, salt och 1 dl mjölmix. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta ca 5 minuter. Låt degen jäsa ca 1,5 timme. Under tiden, blanda samman smör, socker, kanel och mandelmassa. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen till en rektangel. Degen ska vara lös, arbeta in så lite mjölmix som möjligt. Bred ut hälften av fyllningen på rektangeln, rulla ihop, skär ca 1-2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Gör detsamma med den andra halvan. Låt jäsa ytterligare 1,5 timme. Pensla med ägget och strö över pärlsocker. Grädda i ugn i 225 grader ca 10 minuter.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bullar, Recept;
Taggar: Baka, Bullar, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Recept, Sött Print Friendly and PDF