Formfranska

Klassisk formfranska! Receptet kommer från boken Baka nytt - ännu godare bröd utan gluten av Maria Blohm och Jessica Frej.
 
Ingredienser, 1 bröd
350 g kallt vatten
20 g färsk jäst
150 g rismjöl
50 g majsmjöl
150 g potatismjöl
50 g rapsolja
1 äggvita
5 g socker
1 ½ tsk salt
10 g fiberhusk
vallmofrön
 
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser och vispa ca 5 minuter. Lägg degen i en form , 1-1,5 liter, och strö över vallmofrön. Låt vila ca 3 timmar. Grädda i 225 grader i 1 timme. Låt svalna innan du skär i brödet. 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, Recept Print Friendly and PDF