Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka, det låter ju gott, tänkte jag. Det var inte gott, det var HIMMELSKT! Jag kan inte säga annat än PROVA! Recept härifrån. Utan grädden på går kakan utmärkt att frysa till senare tillfälle.
 
Ingredienser
150 g laktosfritt smör/margarin
100 g riven mandelmassa
1 msk mald kardemumma
2½ dl strösocker
3 ägg
2½ dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4-5 dl laktosfri vispad grädde till topping
 
Gör så här
Smält smöret och rör ner med resten av ingredienserna. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 min. (Jag behövde längre tid, prova med sticka! Den ska vara lite kladdig i mitten.) Låt svlana och bred över vispad grädde. 
 
 
0 kommentarer publicerat i Favoriter, Kakor, Recept;
Taggar: Baka, Efterrätt, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Recept, Sött Print Friendly and PDF