Fruktbullar

Jag hitttade ett recept på fruktlimpor som lät gott, så jag täntke prova att göra dem fodmap-vänliga! De blev lite annorlunda än originalreceptets, min smet blev inte en smet, utan en deg, och de hade exakt samma form när de kom ut ur ugnen som när jag stoppade in dem, men smaken var jättebra! Riktigt gott med fruktigheten från bären. Absolut ett recept jag tänker fortsätta använda och experimentera med. Hör gärna av er om ni provar andra mängder eller mjöler och får ett bra resultat!
 
Ingredienser, ca 6 st
1 dl hasselnötter (tål du inte hasselnötter kan du anända t.ex. valnötter)
2 dl glutenfri mjölmix
½ dl Gluten Substitute
1 dl glutenfria havregryn
1 dl valfritt glutenfritt mjöl (jag blandade allt jag tyckte lät gott i mitt delcilitermått - fibrex, boveteflingor, hirsflingor, kokosmjöl och majsmjöl)
1 tsk fiberhusk
1 msk pofiber
1 dl torkade bär (använd vad du tål, och minska mängden om du har svårt för torkade bär. jag använde tranbär, russin och gojibär)
1 dl melonkärnor
2 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl laktosfri filmjölk
½ dl mörk sirap
 
Gör så här
Hacka nötterna, melonkärnorna och de torkade bären.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt filmjölk och sirap.
Rör ihop till en jämn smet/knåda till en jämn deg.
Klicka ut smeten i muffinsformar eller liknande/forma till runda bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter i 225 grader.
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Frukost, Glutenfritt, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF