Sirapskakor

De här kakorna är en variant av de fantastiskt goda chokladsnittarna, och är minst lika goda!
 
Ingredienser, ca 40 st
200 gram vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt (efter behov) smör eller margarin
0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker
0,5 dl muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
2 tsk bikarbonat
2 dl rismjöl
4 - 4,5 dl glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
1 tsk fiberhusk
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Dela degen i 4 delar och forma dem till längder.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, två längder per plåt (på bredden, inte på längden, för att få lite tjockare kakor), och platta till dem.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skär längderna i sittar. Eftersom längderna är mjuka när de är varma blir de lätt utdragna om man skär dem med kniv, jag använder en degskrapa och "hugger" isär bitarna, det går snabbt och enkelt och blir snygga kanter.
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF