Hamburgerbröd

Färdiga glutenfria bröd man köper i affären brukar vara riktigt hemska - så jag har gjort mina egna! Receptet kommer härifrån
 
Ingredienser, 6 st
25 g jäst
3 dl laktosfri mjölk
2 msk olja
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl pofiber
4-5 dl grov mjölmix (t ex Finax gröna)
Mjölk och sesamfrön till pensling och garnering
 
Gör så här 
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt olja och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. 
 
Rör i salt, pofiber och det mesta av mjölmixen. 
 
Arbeta degen väl i bakmaskin eller med elvispens degkrokar i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 
 
Mjöla bakbordet med mjölmix. Ta upp degen och arbeta ihop den med mer mjölmix om den är kladdig, tills den blir hanterbar. Dela degen i 6 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir ca 1 cm höga. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
 
Pensla med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
 
 
0 kommentarer publicerat i Bröd, Recept;
Taggar: Baka, Bröd, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF