Citron- & Vallmokakor

Söta och fjäderlätta kakor! Hantera försiktigt, de smular lätt sönder, men väl i munnen smälter de!
 
Ingredienser
175 g rumsvarmt laktosfritt bakmargarin eller motsvarande
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
lemon curd till fyllning, gör gärna din egen!
blå vallmofrön
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker. Häll i ägg och mjöl, rör ihop till en deg. Rulla till bollar, jag fick ut ungefär 30 st. Gör en liten grop i varje kaka och fyll med lemon curd. Strö vallmofrön över kakorna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
 
0 kommentarer publicerat i Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Laktosfritt, Recept Print Friendly and PDF