Havreflarn

Idag blev jag så sugen på att baka! Efter flytt och stök i flera månader har jag äntligen ett kök att baka i, och äntligen tid! Jag hittade ett recept på havreflarn som såg så gott ut, så havreflarn fick det bli!
 
Ingredienser, ca 20 st
100 g laktosfritt smör/margarin
3 dl glutenfria havregryn
1½ dl socker
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smält smöret och häll det över havregrynen.
 
Blanda ner övriga ingredienser.
 
Klicka ut glest på plåt, knappt matskedsstora klickar, 4-6 per plåt.
 
Grädda ca 7 minuter i mitten av ugnen, eller tills flarnen börjar bli gyllene i kanterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Favoriter, Kakor, Recept;
Taggar: Baka, FODMAP, Glutenfritt, Kakor, Laktosfritt, Recept, Sött Print Friendly and PDF