Tekakor
Receptet kommer härifrån. Dessa tekakor var väldigt enkla att göra, men hade lång jästid, så medan de jäste passade jag på att baka kanelbullar och fröknäcke. Jag visste inte hur stora man skule göra dem, så mina blev lite små. Två plåtar med 6 st på vardera tror jag är alldeles lagom! Smaken var väldigt god, de smakade inte "glutenfritt" som vissa bröd kan göra, utan kändes mer som vanligt bröd, mums!
Tekakor med havre- och bovetemjöl (12 st)
12 g jäst
500 g mjölk (jag använde laktosfri)
20 g olja (jag använde jordnötsolja)
20 g ljus sirap
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
17 g pofiber
100 g havremjöl
100 g bovetemjöl
50 g rismjöl
1. Lös upp jästen i den kalla mjölken i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Degen ska vara väldigt lös, ungefär som en våffelsmet.
3. Täck bunken med plast och låt stå i rumstemperatur i 2-3 timmar.
4. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt vila på plåten i 30 minuter.
6. Grädda i 200 grader 15-20 minuter.
12 g jäst
500 g mjölk (jag använde laktosfri)
20 g olja (jag använde jordnötsolja)
20 g ljus sirap
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
17 g pofiber
100 g havremjöl
100 g bovetemjöl
50 g rismjöl
1. Lös upp jästen i den kalla mjölken i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Degen ska vara väldigt lös, ungefär som en våffelsmet.
3. Täck bunken med plast och låt stå i rumstemperatur i 2-3 timmar.
4. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt vila på plåten i 30 minuter.
6. Grädda i 200 grader 15-20 minuter.


Hej! vart sugen på dina Tekakor. Men vad händer efter punkt 6? ska smeten in som den är, eller när formar man den till runda kakor?
Mycket tacksam för svar till min mail.
Vänlig hälsning
Marcus Stål